Ξεχωριστή περιήγηση «Στη μέση του δρόμου - Αθήνα»

Στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από τις 2 έως τις 8 Ιουλίου
Κυριακή, 05 Ιουλίου 2015 09:00

Οι θεατές, εξοπλισμένοι με mp3 player και ακουστικά, θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τις φωνές των πιο σιωπηλών συμπολιτών μας.

A- A A+

Με αφετηρία την έρευνα γύρω από τους άστεγους της Αθήνας, ο Πρόδρομος Τσινικόρης, μαζί με τους συνεργάτες του, μάς προσκαλεί σε μια διαφορετική περιήγηση - audio walk στο κέντρο της πόλης, με τίτλο «Στη μέση του δρόμου - Αθήνα», που θα λάβει χώρα - στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών - στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η παράσταση - περιήγηση θα πραγματοποιείται έως τις 8 Ιουλίου, στις 17:00, στις 18:00, στις 19:00 και στις 20:00 (αριθμός θεατών για κάθε ώρα: 7), και τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση των σκοπών του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

Οι θεατές, εξοπλισμένοι με mp3 player και ακουστικά, θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τις φωνές των πιο σιωπηλών συμπολιτών μας. Στα κείμενα, που θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, εκτός από προσωπικές ιστορίες, θα ακούγονται και οδηγίες, που θα κατευθύνουν τον εκάστοτε θεατή σε ένα σημείο συνάντησης, πέριξ της πλατείας, με τον προσωπικό του αφηγητή.

Πώς βιώνουν την καθημερινότητα και για ποιον λόγο βρέθηκαν σε αυτήν την κατάσταση; Ποιες είναι οι συνθήκες διαβίωσης, οι ανάγκες τους; Ποιες εμπειρίες θα είναι διατεθειμένη η κάθε πλευρά να μοιραστεί, όταν βρεθεί ενώπιος ενωπίω;

Συντελεστές
Σύλληψη και σκηνοθεσία: Πρόδρομος Τσινικόρης, ηχητική εγκατάσταση: Νίκος Πάστρας, ειδική συνεργάτης για το θέατρο με ευάλωτες ομάδες: Ιωάννα Βαλσαμίδου, έρευνα και δραματουργία: όλη η ομάδα, οργάνωση παραγωγής: POLYPLANITY.

Πληροφορίες
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 - εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00, Σάββατο: 9:00 - 15:00), καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 - 21:00). Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξη της.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς