Αναφορά στην Εισαγγελία για τη λειτουργία της ΕΕΤΤ κατέθεσε ο Χρ. Σπίρτζης

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 17:55
UPD:18:00
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε ερώτηση για το εάν από τα στοιχεία προκύπτει ότι η ΕΕΤΤ έρχεται σε αντίθεση με το νόμο ο κ. Σπίρτζης απάντησε καταφατικά (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Αναφορά για τη λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ) και τον Διαγωνισμό για τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής στην DIGEA, κατέθεσε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Η αναφορά κατατέθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση πιθανών αξιοποίνων πράξεων με πράξεις ή και παραλείψεις μελών της ΕΕΤΤ, που έχουν διατελέσει και διατελούν μέλη της από τον Οκτώβριο 2012 έως σήμερα. Κατατέθηκαν στοιχεία, προκειμένου να διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη, αν υπήρχαν παρατυπίες στη διαδικασία του διαγωνισμού της DIGEA.

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου ο κ. Σπίρτζης δήλωσε:

«Κατέθεσα Αναφορά στον Εισαγγελέα σχετικά με σωρεία εγγράφων που έχουν έρθει στην αντίληψή μου για την λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Τα στοιχεία αφορούν τόσο την λειτουργία της Επιτροπής, ως ρυθμιστικής αρχής που παραβιάζει την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία, όσο και στοιχεία σχετικά με τον διαγωνισμό, που έχει γίνει για την διαχείριση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Αποτελεί βούληση της Κυβέρνησης να μην υπάρχει καμιά συγκάλυψη σε τέτοιου είδους πράξεις και ενέργειες, που έχουν ήδη έρθει είτε έρθουν στην πορεία στην αντίληψή μας, να ενημερώνονται οι αρμόδιες Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές».

Σε ερώτηση για το εάν από τα στοιχεία προκύπτει ότι η ΕΕΤΤ έρχεται σε αντίθεση με το νόμο ο κ. Σπίρτζης απάντησε καταφατικά, συμπληρώνοντας ότι «μία από τις περιπτώσεις είναι ότι έχουν αλλάξει όλη την διακήρυξη  του διαγωνισμού, μετά τον διαγωνισμό και μετά την υπογραφή της σύμβασης, που αφορούν και το χρονοδιάγραμμα και άλλες παραμέτρους του διαγωνισμού».

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή