Έφθασε στον Ολυμπιακό η κλήση του Τουρέ για το Κόπα Αφρικα

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2005 17:12
UPD:17:47
A- A A+

Οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του άσου του Ολυμπιακού, Γιάγια Τουρέ, στο Κόπα Αφρικα. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ακτής Ελεφαντοστού ενημέρωσε σήμερα την ΠΑΕ Ολυμπιακό για την κλήση του ταλαντούχου μέσου στην Εθνική ομάδα της χώρας του, προκειμένου να συμμετάσχει και στην προετοιμασία εν όψει του Κόπα Αφρικα (αρχίζει στις 20/1).

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Τουρέ θα πρέπει να τεθεί στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή του από τις 3 Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο Καραϊσκάκη για τη 16η αγωνιστική (πιθανότατα θα γίνει τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου) αλλά και τον αγώνα με τον Ιωνικό στη Νίκαια μία εβδομάδα νωρίτερα.

Εξυπακούεται ότι όσο θα προχωρεί στη διοργάνωση η Ακτή Ελεφαντοστού (που έχει προκριθεί και στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου), τόσο θα καθυστερεί και η επιστροφή του Τουρέ στην Ελλάδα. Ο τελικός της διοργάνωσης θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου.

Από πλευράς Ολυμπιακού θα καταβληθεί προσπάθεια να εξασφαλίσει άδεια ο Τουρέ ώστε να αγωνιστεί στο ντέρμπι, ωστόσο βάσει και των δηλώσεων του προπονητή της Ακτής Ελεφαντοστού, Ανρί Μισέλ, κάτι τέτοιο δεν πρέπει να θεωρείται εύκολο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως και ο Αρούνα Μπαμπανγκίντα έχει κληθεί στην Εθνική Νιγηρίας για το Κόπα Αφρικα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις