Στίβος: Εξαιρετικός Γκάτλιν και μεγάλη επίδοση στα 200 μέτρα

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 14:55
UPD:14:57
USA Today Sports/Kirby Lee

Ο Γκάτλιν κυριάρχησε στον αγώνα παίρνοντας το προβάδισμα σχεδόν αμέσως.

A- A A+

«Ιπτάμενος» ο Τζάστιν Γκάτλιν στα 200 μέτρα, κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αμερικανικό πρωτάθλημα με τον υπέροχο χρόνο 19΄΄57, επίδοση που συνιστά την πέμπτη καλύτερη όλων των εποχών.

Ο εξαιρετικός σπρίντερ, ιστορικός αντίπαλος του αδιαμφισβήτητου βασιλιά της ταχύτητας Γιουσέιν Μπολτ, έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα και εξέφρασε την ικανοποίησή του γι΄ αυτό δείχνοντας με το δάχτυλο τον πίνακα με το χρόνο (ρεκόρ στα αμερικανικά τράιαλς) μετά τον τερματισμό.

Μια νίκη – απόδειξη για την εξαιρετική κατάσταση του 33χρονου αθλητή, ο οποίος παραμένει αήττητος εδώ και δύο χρόνια. Το ρεκόρ Ηνωμένων Πολιτειών στα 200 μέτρα είναι 19΄΄32 και ανήκει στον Μάικλ Τζόνσον, ενώ το παγκόσμιο κατέχει ο Μπολτ με το «ασύλληπτο» 19΄΄19.

Ο Γκάτλιν, ο οποίος δεν έτρεξε στα 100 μέτρα έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου τον Αύγουστο ως νικητής του Diamond League, κυριάρχησε στον αγώνα παίρνοντας το προβάδισμα σχεδόν αμέσως και αφήνοντας δεύτερο τον συνάδελφό του στις προπονήσεις Αϊζάια Γιανγκ, που έκανε επίσης πολύ καλό χρόνο (19΄΄93), ενώ τρίτος ήταν ο Γουάλας Σπίμον με 20΄΄10.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις