Νέο αίτημα για παράταση υπέβαλε ο Πρωθυπουργός

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 20:56
UPD:21:28
ΕΡΤ
A- A A+

Σκληρή γλώσσα έναντι του Eurogroup χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος γνωστοποίησε ότι ζήτησε εκ νέου ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, επιβεβαίωσε ότι ζητήθηκε από την ΤτΕ να επιβληθούν περιορισμοί στην ανάληψη χρημάτων και ζήτησε από τον λαό νηφαλιότητα και ψυχραιμία. 

Το αίτημα υποβλήθηκε προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ και τους ηγέτες των 18 κρατών μελών της Ευρωζώνης, καθώς -όπως είπε- μόνο αυτοί μπορούν να ανατρέψουν την απόφαση του Eurogroup, που αποτελεί «πρωτοφανή πράξη αμφισβήτησης του δικαιώματος ενός κυριάρχου λαού στη δημοκρατική επιλογή» και να δώσουν τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να αποκαταστήσει τη ροή της ρευστότητας των τραπεζών.

«Η άρνηση της ολιγοήμερης παράτασης και η απόπειρα ακύρωσης μια κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας αποτελεί πράξη προσβολής και  μέγιστη ντροπή για τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ηη απόφαση δεν έχει κανέναν άλλο στόχο πέρα από το να εκβιάσει τη βούληση του ελληνικού λαού και να παρεμποδίσει την ομαλή δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος».

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι η άρνηση της παράτασης οδήγησε την ΤτΕ να ζητήσει μέτρα τραπεζικής αργίας και περιορισμούς στις αναλήψεις καταθέσεων. Για τον λόγο αυτόν έσπευσε να ζητήσει από τους πολίτες νηφαλιότητα και υπομονή και τόνισε ότι είναι απολύτως διασφαλισμένες οι καταθέσεις, όπως και η καταβολή μισθών και συντάξεων.

Ακόμη, ζήτησε να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα οι όποιες δυσκολίες εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες.

«Τούτες τις κρίσιμες ώρες που όλοι αναμετρόμαστε με το ανάστημα της ιστορία ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος δεν θα τον αφήσουμε να μας κερδίσει θα τα καταφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή