Βούτσης προς Θεοδωράκη: Ήρθατε να εκπροσωπήσετε τους δανειστές μέσα στο Κοινοβούλιο

Έντονες αντιδράσεις από την κυβέρνηση
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 23:15
UPD:23:19
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Δεν θα σας ζητήσω να ανακαλέσετε. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επιτίμιο που μπορεί να σας επιβληθεί. Με την επικοινωνιακή πείρα που διαθέτετε κάνατε ένα σώου σε ένα χώρο που δεν γνωρίζετε, τη Βουλή, σε κοινή θέα», είπε ο Ν. Βούτσης στον επικεφαλής του Ποταμιού.
A- A A+

Και μετά την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη συνεχίσθηκε στη Βουλή η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς του απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος ζήτησε «μέτρο και αλληλοσεβασμό».

«Είναι προφανές ότι δυσκολεύεται να κρατήσει τις ιδιωτικές του συζητήσεις μακρυά από τη δημοσιότητα», είπε ο Ν. Παππάς για τον Στ. Θεοδωράκη και συνέχισε: «δεν περίμενα να κομίσει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας κάτι που του είπε μίας γραμματέας της Κομισιόν. Του είπε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία ήταν σχολική εκδρομή και αυτό ήρθε στη Βουλή σας πολιτικό επιχείρημα!».

Του υπενθύμισε μάλιστα ότι «είχατε και με την ΕΡΤ σχέση σε καιρούς κατασπατάλησης πόρων, την οποία κατασπατάληση καταγγέλλετε».

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «δημιουργήθηκε ζήτημα προσωπικό και συλλογικό, για όλους τους ανθρώπους της Αριστεράς».

Είπε μάλιστα ότι θα έπρεπε να δώσει τον λόγο σε έναν προς έναν για το συλλογικό ζήτημα που προκλήθηκε και χαρακτήρισε ως «λυπηρό αυτό που έγινε από πολιτικό αρχηγό». «Όσο και αν υπάρχει ελευθερία λόγου δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει εδώ μέσα», είπε.

«Δεν θα σας ζητήσω να ανακαλέσετε. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επιτίμιο που μπορεί να σας επιβληθεί. Με την επικοινωνιακή πείρα που διαθέτετε κάνατε ένα σώου σε ένα χώρο που δεν γνωρίζετε, τη Βουλή, σε κοινή θέα», είπε ο Ν. Βούτσης στον επικεφαλής του Ποταμιού.

«Ήρθατε να εκπροσωπήσετε τους δανειστές μέσα στο Κοινοβούλιο», τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «δεν σας ενδιαφέρει τι θα κάνει η χώρα αν βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση για να μην οδηγηθεί σε ξαφνικό θάνατο, όπως σχεδίαζαν αυτοί με τους οποίους συναντηθήκατε».

«Το σύνολο των Βουλευτών της Αριστεράς και όχι μόνο, έχουν περάσει δεκαετίες απολύτως εθελοντικά στη βάση μίας κλίμακας αξιών ζωής, δουλεύοντας και δίνοντας τις υπόλοιπες ώρες τους σε δομές κοινωνικής δράσης, στα κινήματα. Ίσως δεν έχετε ιδέα, ίσως έχετε έρθει από άλλη χώρα», υπογράμμισε χειροκροτούμενος ο Ν. Βούτσης και πρόσθεσε: «ακόμη και όσοι είχαν την ευθύνη να έχουν μία μικρή αποζημίωση πάντα ήτα πιστοί στην ιδέα της αλληλεγγύης, ποτέ δεν προκαλέσανε, δεν υπήρξαν διαπλεκόμενοι, υπάλληλοι των αγορών. Λυπάμαι πάρα πολύ που σας τα λέω, διότι δεν είστε χθεσινός, έχετε και εσείς την δική σας διαδρομή».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή