Ν. Βούτσης σε Ν.Δ.: Ή θα συγκρατηθείτε ή θα σταματήσετε να μιλάτε για διχασμό

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 18:41
UPD:18:43
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο κ. Βούτσης επέκρινε την αντιπολίτευση ότι έχουν κάνει σειρά ομιλιών χωρίς να αναφερθούν στις απαιτήσεις και τα κείμενα των δανειστών «γιατί στηρίζετε απολύτως την στάση των εταίρων και δανειστών».
A- A A+

«Ή θα συγκρατηθείτε ή θα σταματήσετε να μιλάτε για διχασμό», επεσήμανε στη Ν.Δ. ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, απαντώντας στο σχόλιο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το όνειρο του Πρωθυπουργού είναι να γίνει μπλουζάκι που θα γράφει «Τσίπρας», όπως τα ανάλογα μπλουζάκια με τον Τσε Γκεβάρα.

Oι βουλευτές της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης, Σοφία Βούλτεψη και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διαμαρτυρήθηκαν έντονα και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τους ανακάλεσε στην τάξη.

Ο κ. Βούτσης επέκρινε την αντιπολίτευση ότι έχουν κάνει σειρά ομιλιών χωρίς να αναφερθούν στις απαιτήσεις και τα κείμενα των δανειστών «γιατί στηρίζετε απολύτως την στάση των εταίρων και δανειστών». «Εσείς εύχεστε σήμερα και επιβεβαιώνετε, σφραγίζετε και σπρώχνετε ότι υπάρχει μεθόδευση και κρυφή ατζέντα από την κυβέρνηση. Αυτό είναι αμέριστη στήριξη και βοήθεια προς τα κείμενα, τις απόψεις και τις πρακτικές των δανειστών. Επειδή εσείς δεν είχατε το θάρρος να αποκαλύψετε τις οδυνηρές στιγμές που ενδεχομένως είχατε περάσει στα μνημόνια, έρχεστε να κάνετε την πλήρη απολογητική των δανειστών», τόνισε.

«Γιατί για το κρίσιμο ζήτημα του χρέους, που είναι η θηλιά του ελληνικού προγράμματος, όχι απλά δεν λέτε τίποτα, αλλά συνομολογείτε την παράταση του αδιεξόδου και να υπάρχουν τις επόμενες δεκαετίες τα παρατεταμένα μνημόνια στο διηνεκές;», αναρωτήθηκε ο Ν. Βούτσης και πρόσθεσε: «είστε σίγουροι ότι μόνο αν υπάρχουν μνημόνια θα έχετε μισθούς 300 ευρώ στην Ελλάδα. Έχετε δηλαδή και ταξικά συμφέροντα».

«Να μην ζητάτε να σας εγγυηθούμε ότι τα πράγματα θα πάνε κανονικά, ομαλά», είπε ο Ν. Βούτσης απαντώντας σε σχετική παρατήρηση του Κ. Μητσοτάκη. «Η ομαλότητα και η κανονικότητα συμπεριλαμβάνουν το μακελειό, τους ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας; Αυτά είναι κανονικά και ομαλά; Και όταν κινδυνεύει να επανέλθει στους επιχειρηματίες η καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς, κινδυνεύει η ομαλότητα και εμείς θα πρέπει να σας φέρουμε πιστοποιητικά μήπως και κινδυνεύσει η ελίτ του Δημοσίου;», αναρωτήθηκε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή