ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε κρέας που χρησιμοποιήθηκε για παρασκευή αλλαντικών

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2005 14:25
A- A A+

Για την ανίχνευση σαλμονέλας (salmonella typhimurim DT 104) σε κατεψυγμένο χοιρινό κρέας, ενημερώθηκε ο ΕΦΕΤ μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως διευκρινίζεται, πρόκειται για προϊόν δανέζικης προέλευσης με αριθμό παρτίδας 4635130, το οποίο διακινήθηκε από τη εταιρεία DANISH CROWN στην εταιρεία Ψυγεία Ταΰγετος ΑΕΒΕ, συνολικής ποσότητας 20 τόνων.

Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε την εταιρεία διακίνησης του προϊόντος ζητώντας την ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας και ζήτησε να ενημερωθεί, με υπεύθυνη δήλωσή, για την πιθανή διακίνηση του προϊόντος στην εσωτερική αγορά, στην αγορά των χωρών μελών της Ε.Ε., ή σε άλλες τρίτες χώρες. Επιπλέον έστειλε κλιμάκιο ελέγχου στην εταιρεία για την εποπτεία της διαδικασίας ανάκλησης.

Όπως προκύπτει από τα δελτία αποστολής, η εν λόγω εταιρεία διακίνησης του προϊόντος έχει αποστείλει το σύνολο της ποσότητας στην αλλαντοποιία «Υφαντής» για την παραγωγή αλλαντικών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέσω του συστήματος ιχνηλασιμότητας για την ακριβή εντόπιση και δέσμευση των συγκεκριμένων ποσοτήτων χοιρινού κρέατος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν τα αλλαντικά για την παρασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκε το εν λόγω κρέας, έχουν διοχετευθεί στην αγορά.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή