Aλαβάνος: Με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε απολυθεί

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2005 21:14
A- A A+

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατά τη συζήτηση στη Βουλή, για τον προϋπολογισμό του 2006. Ο κ. Αλαβάνος έκανε λόγο για αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους. Παράλληλα επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ γιατί -όπως είπε- δεν έχει μεγάλες διαφορές από το κυβερνών κόμμα.

«Με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που τόσο εκτιμά η κυβέρνηση αυτή, θα έπρεπε να είχε απολυθεί ή παραιτηθεί. Και ας μην προσδοκά ο υπουργός Οικονομίας, ότι, όπως συνηθίζεται στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, θα έβρισκε θέση εργασίας σε καμία σοβαρή πολυεθνική. Η μόνη ελπίδα είναι η απασχόληση στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών που τις εντολές του με τόση πειθαρχία εκτελεί», είπε ο κ. Αλαβάνος.

Σχολιάζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΝ την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και τις χρηματοδοτήσεις προς την Ελλάδα μίλησε για ένα μέτριο αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2006 ο κ. Αλαβάνος επισήμανε ότι τέσσερα είναι τα χαρακτηριστικά του: Η ασφυκτική πίεση από τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς που αντιστοιχεί περίπου 500 ευρώ κάθε χρόνο για κάθε Ελληνα, ενώ δεν αφήνει περιθώρια για κοινωνικές και αναπτυξιακές δαπάνες, η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με εξευτελιστικούς όρους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή