ΑΝΕΛ: Το πρόβλημα των ναρκωτικών συνδέεται με την κοινωνία

Αύριο η Παγκόσμια Ημέρα εναντίον των Ναρκωτικών
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 21:38
UPD:21:41
SOOC/Nikos Libertas

Η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. καλεί σε συνεισφορά «στον σύγχρονο στοχασμό για τα ναρκωτικά αναζητώντας νέα μοντέλα λήψης αποφάσεων και χάραξης πολιτικής, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα των ναρκωτικών, αλλά και του τρόπου αντιμετώπισής του».

A- A A+

«Το πρόβλημα των ουσιών εξάρτησης δεν μπορεί να ιδωθεί ξεχωριστά από τα συνολικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία» αναφέρει η  εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας εναντίον των ναρκωτικών.

Όπως εξηγεί, είναι γενικά παραδεκτό και τεκμηριωμένο επιστημονικά, ότι οι κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις επιφέρουν αύξηση των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών.

«Δεν μπορούμε, αλλά ούτε έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε αυτό τον εφιάλτη της νέας γενιάς και της κοινωνίας γενικότερα» προσθέτει στην δήλωσή της.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρει ότι ο ναρκομανής δεν γεννιέται, αλλά γίνεται και γι’ αυτό έχουμε όλοι ευθύνη και προσθέτει ότι οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τη δράση μας, όπως και το να εμπνεύσουμε τους νέους με το προσωπικό μας παράδειγμα που πρέπει να είναι η ίδια η στάση ζωής μας.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να κρατηθεί ζωντανό το δικαίωμα και η ελπίδα των ανθρώπων να αλλάξουν ζωή» υπογραμμίζει η κ. Χρυσοβελώνη.

Η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. καλεί επίσης σε συνεισφορά «στον σύγχρονο στοχασμό για τα ναρκωτικά αναζητώντας νέα μοντέλα λήψης αποφάσεων και χάραξης πολιτικής, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα των ναρκωτικών, αλλά και του τρόπου αντιμετώπισής του».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή