Η Ντόρα Μπακογιάννη για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2005 11:36
A- A A+

Θέματα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, θέσπισης συνταγματικού δικαστηρίου και σχέσεων εκκλησίας και κράτους θα πρέπει να εξετάσει ο πολιτικός κόσμος στην αναθεώρηση του συντάγματος, με στόχο την προσαρμογή στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, τονίζει η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στα «Νέα».

Σε ερώτηση πότε θα λάβει τις αποφάσεις της για τον Δήμο Αθηναίων, δηλώνει ότι θα αποφασίσει για τον δήμο τους πρώτους μήνες του νέου χρόνου, με πρώτη υποχρέωση να ενημερώσει τους δημότες της Αθήνας. «Στην πολιτική», τονίζει η κ. Μπακογιάννη, «οι αποφάσεις αυτές δεν είναι υπόθεση ενός μόνο ανθρώπου, λαμβάνονται από κοινού. Με τον πρωθυπουργό της χώρας, με το κόμμα, τους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε πορευθεί από κοινού εδώ και χρόνια».

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την πιθανότητα ανάληψης του υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι «σημασία σε έναν ανασχηματισμό έχουν και τα πρόσωπα, το κρίσιμο και ουσιαστικό, όμως, είναι το περιεχόμενο της πολιτικής. Κουραστικά, επιμένω ότι η μεγάλη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εμβάθυνση και διεύρυνση της μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας».

Τέλος, αναφερόμενη στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, υπογράμμισε ότι «η πάταξη της διαφθοράς δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου, είναι υπόθεση συνολικά της κοινωνίας. Ο κ. Καραμανλής δεν συμβιβάστηκε με την διαπλοκή και δεν συμβιβάζεται με τη διαφθορά. Από κει και πέρα, όμως, αυτό δεν είναι προσωπικό στοίχημα του Καραμανλή. Είναι στοίχημα της Ελλάδας».

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή