Συν μία κατάσταση επιβιβάσεως, για μετακίνηση στρατευμένων

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2005 18:28
A- A A+

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε ο τρόπος χορήγησης καταστάσεων επιβιβάσεως στους στρατευμένους θητείας (οπλίτες και έφεδρους Αξιωματικούς) και των τριών Κλάδων των Ε.Δ., όπως είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος κατά τη διάρκεια της ψήφισης του Νομοσχεδίου «Περί Στρατολογίας των Ελλήνων και άλλες Διατάξεις».

Συγκεκριμένα, αυξάνονται κατά μία οι χορηγήσεις καταστάσεων επιβιβάσεως, για μετακίνηση των στρατευμένων θητείας, με αεροπορική εταιρεία ελληνικού νηολογίου, προς και από τον τόπο προορισμού τους, και διαμορφώνονται πλέον ως εξής:

* Για πλήρη θητεία 12 μηνών, σε έξι καταστάσεις επιβιβάσεως, εκ των οποίων οι τέσσερις, με αεροπορικό μέσο και οι δύο (2) με άλλο πρόσφορο μέσο μετακίνησης (χερσαίο ή θαλάσσιο).

* Για μειωμένη θητεία εννέα μηνών, σε τέσσερις καταστάσεις επιβιβάσεως, εκ των οποίων οι δύο με αεροπορικό μέσο και οι δύο με άλλο πρόσφορο μέσο μετακίνησης (χερσαίο ή θαλάσσιο).

* Για μειωμένη θητεία έξι μηνών, σε τρεις καταστάσεις επιβιβάσεως, εκ των οποίων οι δύο με αεροπορικό μέσο και η μία (1), με άλλο πρόσφορο μέσο μετακίνησης (χερσαίο ή θαλάσσιο).

* Για μειωμένη θητεία τριών μηνών, χορηγείται εφεξής, μία κατάσταση επιβιβάσεως με αεροπορικό μέσο.

Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων οπλιτών μπορούν να χορηγούν καταστάσεις επιβιβάσεως στους Νεοσύλλεκτους οπλίτες, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν, με τη χορήγηση της κανονικής τους άδειας.

Για τις μετακινήσεις με χερσαία μέσα, των στρατευμένων θητείας (οπλιτών και έφεδρων Αξιωματικών), κατά τη διάρκεια της κανονικής τους αδείας, παρέχεται η δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής του προσφορότερου μέσου, μεταξύ ΟΣΕ και ΚΤΕΛ, ενώ μέχρι σήμερα μετακινούνταν μόνο με τα δρομολόγια του ΟΣΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή