Αλ. Τσίπρας: Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της Ευρώπης

Χρειάζεται δουλειά λίγων ωρών ακόμα
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 01:23
UPD:12:56
ΕΡΤ

Δείτε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

A- A A+

Του Νίκου Μπέλλου

Βρυξέλλες,

Η πρόταση που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση στους θεσμούς έχει ως βασικό κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη, αφού για πρώτη φορά τα βάρη δεν θα τα επωμιστούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, προστατεύονται οι μισθοί και οι συντάξεις και η μέση οικογένεια, ενώ για πρώτη φορά τα βάρη θα επωμιστούν αυτοί που έχουν τη δυνατότητα. «Προκειμένου να μπορέσουμε να βγούμε οριστικά από την κρίση που βρισκόμαστε τα τελευταία πέντε χρόνια», είπε.

«Η πρόταση είναι αποδεκτή ως βάση συζήτησης από τους θεσμούς, χρειάζεται όμως να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για δύο 24ωρα γιατί δεν επιθυμούμε μια αποσπασματική συμφωνία, αλλά μια ισχυρή και βιώσιμη λύση με ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο που θα καθιστά βιώσιμη την οικονομία», σημείωσε Πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε, η χώρα θα σταθεί στα πόδια της και θα εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες για το επόμενο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

«Συνεπώς κριτήριο για μας είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, ισοδύναμα μέτρα αποδεκτά από τους θεσμούς, κριτήριο είναι η βιωσιμότητα το δημόσιου χρέους και το εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο», τόνισε.

«Πλέον για να πάρω τη φράση των Ευρωπαίων η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή