Το ΠΑΣΟΚ θα φέρει στη Βουλή το θέμα της προστασίας του καταναλωτή

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2005 14:39
A- A A+

Το ΠΑΣΟΚ θα φέρει στη Βουλή προς συζήτηση το θέμα της προστασίας του καταναλωτή, αμέσως μετά τις γιορτές, τόνισε η Αννα Διαμαντοπούλου, υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας και πολιτικής καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την επίσκεψή της σε πολυκατάστημα στο Περιστέρι και τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κατασκευαστών και Εμπόρων παιδικών παιχνιδιών και αμαξιδίων Γιώργο Μουστάκα.

Η κα Διαμαντοπούλου συνοδευόμενη από τον Χρήστο Πρωτόπαππα επισκέφθηκε τους χώρους πολυκαταστήματος, όπου στο τμήμα ηλεκτρονικών, και όχι μόνο, επιδείχθηκαν οι ειδικές ετικέτες καταλληλότητας με τις προδιαγραφές των προϊόντων.

Η κα Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι οι καταναλωτές πρέπει να προστατεύονται ουσιαστικά από την αθρόα και ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των προϊόντων -όπως συμβαίνει τελευταία από την Κίνα- που δεν εκπληρούν τις προϋποθέσεις καταλληλότητας και τις προδιαγραφές της Ε.Ε..

Από την πλευρά του Συνδέσμου, ο κ. Μουστάκας προέτρεψε τους γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί στις αγορές των παιχνιδιών. Για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών, πρόσθεσε, ο Σύνδεσμος διανέμει ειδικά φυλλάδια με συστάσεις για την καταλληλότητα των ειδών σε ό,τι αφορά τη ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή