Βόλεϊ: Εκτός φάιναλ φορ στο World League η εθνική ανδρών

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 00:40
UPD:07:56
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ελληνική ομάδα ήθελε «καθαρή» νίκη επί της Κίνας στο τρίτο και καθοριστικό ματς του γκρουπ, ωστόσο, δεν τα κατάφερε. 

A- A A+

Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών, αλλά δε μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του World League, που θα διεξαχθεί το διήμερο 4-5 Ιουλίου στη Σλοβακία.

Η ελληνική ομάδα ήθελε «καθαρή» νίκη επί της Κίνας στο τρίτο και καθοριστικό ματς του γκρουπ, ωστόσο, δεν τα κατάφερε. Οι Ασιάτες αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0, κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν τη νίκη με 3-1 και ταυτόχρονα το εισιτήριο για την τελική φάση του τουρνουά.

Με κορυφαίο τον Δημήτρη Τζούριτς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 25-21, αν και βρέθηκε να χάνει με 16-14. Ο διαγώνιος της «γαλανόλευκης», όμως, έδειξε την κλάση του και με τέσσερις διαδοχικούς πόντους κατάφερε να δώσει… αέρα 4 πόντων στην εθνική (20-16) και να βάλει τις βάσεις για το 1-0.

Παρά την καλή ψυχολογία που είχε η ομάδα του Σωτήρη Δρίκου, στο δεύτερο σετ υπέπεσε σε πολλά λάθη με αποτέλεσμα οι Κινέζοι να τα εκμεταλλευτούν και να φτάσουν σχετικά εύκολα στην ισοφάριση 25-21).

Απαγορευμένο για καρδιακούς ήταν το τρίτο σετ. Η Ελλάδα αν και βρέθηκε πίσω από το ξεκίνημα, κατάφερε να ισοφαρίσει 24-24 κι από κει και πέρα οι δύο ομάδες βάδιζαν πόντο-πόντο. Ένα λάθος των διεθνών, όμως, έδωσε το σετ στους Κινέζους (34-32) και με το 2-1 είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο φάιναλ φορ, καθώς ήθελαν ένα βαθμό.

Απαλλαγμένες από το άγχος οι δύο ομάδες έπαιξαν ελεύθερο βόλεϊ στη συνέχεια, με την Ελλάδα να επικρατεί με 25-18 και να ισοφαρίζει σε 2-2. Στο τάι μπρέικ η Κίνα κατάφερε να επικρατήσει με 15-13 και να πάρει τη νίκη με 3-2 σετ, όπως ακριβώς είχε κάνει και στο Μεξικό απέναντι στην εθνική μας ομάδα.

Επόμενος στόχος της Ελλάδας είναι το Ευρωπαϊκό Λιγκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις