Μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Public Issue – Για προπαγάνδα κάνει λόγο η Ν.Δ.

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 23:27
UPD:21/06/2015 15:36
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis
A- A A+

Μεγάλο προβάδισμα εμφανίζεται να συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. σε δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για λογαριασμό της «Αυγής της Κυριακής». 

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που διεξήχθη μεταξύ 11ης και 17ης Ιουνίου, μέσω τηλεφώνου, ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου φαίνεται να συγκεντρώνει 47,5% έναντι 19,5% της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι με 6,5% αμφότεροι, ΚΚΕ με 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. 

Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2%, «άλλο κόμμα» 4%, ενώ στο 19,5% καταγράφεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Ο Αλέξης Τσίπρας κρίνεται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 62%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 20%, ποσοστό 15% συγκεντρώνει «κανένας» και ποσοστό 3% είναι χωρίς γνώμη.

Στο ερώτημα ποια είναι η «καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα», οι πολίτες απαντούν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε ποσοστό 52%, κυβέρνηση της Ν.Δ. σε ποσοστό 17%, καμία από τις δύο σε ποσοστό 28%, χωρίς γνώμη δηλώνει το 4%.

Το 56% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι και το 43% ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά στην αντιπολίτευση το 88% δηλώνουν δυσαρεστημένοι και το 11% ικανοποιημένοι.

Το 65% τάσσεται υπέρ δημοψηφίσματος για το ευρώ, το 31% κατά και ποσοστό 5% είναι χωρίς γνώμη. Το 90% δηλώνει εξάλλου ότι μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές και το 9% ότι μάλλον χρειάζεται.

Για τη στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, το 62% δηλώνει ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει και το 34% να υποχωρήσει.

Παράλληλα, το 60% εμφανίζεται να έχει θετική γνώμη για το ευρώ, ενώ το 36% αρνητική γνώμη. 

Το 62% λέει για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή ότι θα είναι χειρότερα, το 22% «μάλλον καλύτερα», ενώ το 12% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει διαφορά.

Ποσοστό 42% εμφανίζεται να έχει θετική γνώμη για την Ε.Ε., το 57% αρνητική και 2% είναι χωρίς γνώμη. 

Ως προς τις δημοτικότητες των αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 74% και αρνητικές 27%, ο Πάνος Καμμένος θετικές γνώμες σε ποσοστό 44% και αρνητικές σε ποσοστό 53% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας θετικές γνώμες σε ποσοστό 39% και αρνητικές σε ποσοστό 48%.

Επιπλέον, ο Σταύρος Θεοδωράκης συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 39% και αρνητικές σε ποσοστό 57%, ο Αντώνης Σαμαράς θετικές γνώμες σε ποσοστό 29% και αρνητικές σε ποσοστό 70%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θετικές γνώμες σε ποσοστό 24% και αρνητικές 74%, η Φώφη Γεννηματά θετικές γνώμες σε ποσοστό 53% και αρνητικές σε ποσοστό 41% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος θετικές γνώμες σε ποσοστό 11% κι αρνητικές σε ποσοστό 84%.

Ν.Δ.: Η προπαγάνδα έχει και τα όριά της

Για προπαγάνδα από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Ο πανικός και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κομματικό τους φερέφωνο, την “Αυγή”, να παρουσιάσει σφυγμομέτρηση, όπου οι δυνάμεις των κομμάτων και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 120%», σημειώνει η Ν.Δ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η προπαγάνδα έχει και τα όριά της.

«Αλλά απ’ ότι φαίνεται, η προπαγάνδα προφανώς οδηγεί στην αποβλάκωση», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή