Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2005 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού και παροδική εξασθένηση των ανέμων, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από το βράδυ, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού στα δυτικά και σταδιακή ενίσχυση των νοτίων ανέμων.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες μόνο το πρωΐ. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη. Από τη νύχτα, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στη Δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Αργότερα νότιοι νοτιοανατολικοί που θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς λίγες καταιγίδες, αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Από το απόγευμα σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, που το βράδυ θα ενταθούν. Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς έως μέτριοι, αλλά σταδιακά θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί και από το απόγευμα σταδιακά θα ενισχυθούν σημαντικά. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το βράδυ νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, με τάση ενίσχυσης. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που αρχικά στις Κυκλάδες θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και το πρωΐ τοπικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση. Από το βράδυ όμως θα παρουσιάσουν ενίσχυση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη, τοπικά η θερμοκρασία θα είναι και δύο βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς λίγες καταιγίδες, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και το πρωΐ τοπικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, με γρήγορη εξασθένηση. Από το βράδυ όμως θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, που τη νύχτα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα νοτιοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τόπους τα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα είναι έντονα. Πάντως από το απόγευμα και από τα δυτικά, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα πελάγη τοπικά θυελλώδεις, οι οποίοι βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή