Η απάντηση του Θ. Πετράκου στον Ανδ. Λοβέρδο για τις αναφορές στο Γουδί

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 14:33
UPD:15:16
ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
A- A A+

«Αν μας σφίγγουν το μαχαίρι στο λαιμό πρέπει να αντιδράσετε και να πείτε αυτό που θα πω και εγώ: «Το μαχαίρι έχει δύο πλευρές». Εμείς όμως δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το μαχαίρι αλλά να κάνουμε αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας ότι δηλαδή με αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη θα ξεπεραστεί η κρίση», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος είχε απειλήσει την κυβέρνηση με εκτελέσεις και στρατοδικεία.

«Η τοποθέτηση του Α. Λοβέρδου ήταν άνω ποταμών», σχολίασε ο κ. Πετράκος και τόνισε ότι «αυτός ο λαός, αυτή η κυβέρνηση, αυτή η χώρα δεν εκβιάζονται και δεν υποτάσσονται. Καλούμε το λαό απέναντι στις σειρήνες και το ρεσιτάλ κινδυνολογίας να κλείσει τα αυτιά του και να είναι σίγουρος ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για να υπάρξει προκοπή στον τόπο».

«Δεν είδα να αντιδράτε στη βία που ασκείται σε βάρος του λαού. Εσείς χειροκροτούσατε χθες αυτούς που ζητούσαν να γίνουν δεκτά τα μέτρα Γιούνκερ. Απέναντι στην άθλια βία που ασκείτε από τους πιστωτές σε βάρος της χώρας δεν είδαμε να αντιδράτε. Αντίθετα μας είπατε ότι ο Τσίπρας απέτυχε. Ο Τσίπρας αγωνίζεται να σωθεί η χώρα. Εσείς στείλατε τη χώρα στα βράχια, αρνηθήκατε το 2010 να κουρευτεί το χρέος και οδηγήσατε τη χώρα στα μνημόνια», τόνισε ο κ. Πετράκος.

Υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός «θα κάνει πολύ περισσότερα την Δευτέρα, όπως κάνει η κυβέρνηση που αγωνίζεται να υπάρξει μέλλον στον τόπο».

Κατηγόρησε δε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ότι «επιχαίρει και επαναλαμβάνει όπως ορισμένα συστημικά ΜΜΕ» για τις πιέσεις που γίνονται στην κυβέρνηση.

«Εμείς αρνούμαστε να δούμε την Ελλάδα σε ρόλο θύματος. Δεν θα δεχθούμε την ταπείνωση και την υποταγή στην οποία εσείς μας οδηγείτε με την αποτυχημένη διαπραγμάτευσή σας. Αυτό είναι το bullying που κάνετε στον ελληνικό λαό», είπε στην κυβέρνηση η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή