Αντίστροφη μέτρηση για την αναπαράσταση της μάχης του Βατερλώ

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 18:05
UPD:21/06/2015 18:10
EURONEWS
A- A A+

Εντατική προετοιμασία κάνουν 5.200 άτομα στο Βέλγιο, εν όψει της αναπαράστασης της μάχης του Βατερλώ, 200 χρόνια μετά την ιστορική ήττα του Ναπολέοντα.

Η διακοσιοστή επέτειος τιμήθηκε παρουσία πλήθους αξιωματούχων, ενώ δύο αναπαραστάσεις της μάχης έλαβαν χώρα, την Παρασκευή και το Σάββατο.

«Υπάρχει η μνήμη της μάχης, θυμόμαστε την ιστορία της Γαλλίας, άνδρες που πολέμησαν, που σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης, αλλά και τις στολές που φορούσαν, τα όπλα της εποχής και γενικά ζούμε την ιστορία. Δεν διαβάζουμε απλά ένα βιβλίο ιστορίας, ζούμε την ιστορία από κοντά», λέει ένας εκ των συμμετεχόντων στην αναπαράσταση.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κρατήσουν μέχρι την Κυριακή, ενώ σύμφωνα με το Euronews περίπου 200.000 επισκέπτες αναμένεται να παραστούν συνολικά, όσοι και οι στρατιώτες που πολέμησαν στη μάχη του Βατερλώ.

Η Μάχη του Βατερλώ διεξήχθη την Κυριακή 18 Ιουνίου 1815. Ο γαλλικός στρατός υπό τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα Α΄ ηττήθηκε από τον στρατό του Εβδόμου Συνασπισμού, ο οποίος αποτελούνταν από συμμαχικές δυνάμεις που είχαν συγκεντρώσει οι Βρετανοί, υπό τον υποστράτηγο Άρθουρ Γουέλσλεϊ, μετέπειτα Δούκα του Ουέλινγκτον, και από Πρώσους, υπό τον στρατάρχη Γκέμπχαρντ Λέμπερεχτ φον Μπλύχερ.

Ήταν η τελευταία μάχη του Ναπολέοντα, με την ήττα του να έχει ως αποτέλεσμα το τέλος της εξουσίας του και την εξορία του στην νήσο της Αγίας Ελένης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή