Κοινοβουλευτική έρευνα για το θέμα των Πακιστανών στην Ελλάδα ζήτησε βρετανός βουλευτής

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2005 14:27
UPD:14:30
A- A A+

Τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικής έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες για απαγωγές και ανακρίσεις Πακιστανών στην Ελλάδα -στις οποίες φέρεται να είχε συμμετάσχει πράκτορας της MI6, της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών- ζήτησε βουλευτής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, δεύτερου κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης.

«Εκτιμώ πως η ομαλή πορεία των πραγμάτων τώρα θα ήταν να επιτραπεί στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τις υπηρεσίες πληροφοριών (ISC) να ερευνήσει σχετικά με την υπόθεση αυτή», δήλωσε ο σερ Μένζις Κάμπελ στο ραδιόφωνο του BBC.

Η ISC περιλαμβάνει εκπροσώπους όλων των κομμάτων και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου, τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων. Είναι αρμόδια να ελέγχει τη δουλειά της MI5 (υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών) και της MI6 (εξωτερικών πληροφοριών).

Αντίθετα από άλλες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η ISC συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών και παραδίδει το πόρισμά της στον πρωθυπουργό και μόνο σε αυτόν. Έχει πρόσβαση στα πιο απόρρητα έγγραφα και μπορεί να ανακρίνει κατασκόπους σχετικά με τις ενέργειές τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή