Μίνι «ανασχηματισμός» στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2005 19:44
A- A A+

Αλλαγές στη σύνθεση του επιτελείου του επέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου», ενόψει της εκλογής του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Τη θέση αναλαμβάνει ο κ. Αχιλλέας Μητσός, υψηλόβαθμος υπάλληλος των Βρυξελλών, ο μοναδικός Ελληνας γενικός διευθυντής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Ερευνας).

Ο κ. Παπανδρέου τοποθέτησε ως υπεύθυνο από το ΠΑΣΟΚ για τις διαδικασίες αναθεώρησης του συντάγματος τον κ. Θόδωρο Πάγκαλο, θέση που στην προηγούμενη διαδικασία αναθεώρησης είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η σημαντικότερη αλλαγή που επέφερε στο επιτελείο του ο κ. Παπανδρέου, συνδυάζεται με την επάνοδο του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση τη διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θέση την οποία κατείχε μέχρι τώρα ο Βασίλης Βαλασόπουλος.

Ο κ. Γερουλάνος ήταν στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών και πρώτος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος από τον κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Βαλασόπουλος τοποθετήθηκε επικεφαλής της επιτροπής επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αποκέντρωση. Ο κ. Βαλασόπουλος έχει χρηματίσει γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η επιτροπή της οποίας θα προΐσταται ο κ. Βαλασόπουλος θα αναφέρεται απευθείας στον πρόεδρο του Κινήματος, καθώς οι διαδικασίες για την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, λειτουργιών και πόρων αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή