Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2005 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν έως πολύ θυελλώδεις στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στις ανατολικές περιοχές τοπικά πολύ θυελλώδεις. Από το βράδυ θα αρχίσουν να στρέφονται σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά, τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι πολύ ισχυροί, που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτκούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά πολύ θυελλώδεις.

Αττική

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και πιθανώς τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Βροχές και καταιγίδες προβλέπει αρχικά για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες στη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το βράδυ στα βορειοδυτικά θα συννεφιάσει τοπικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Πρόσκαιρη πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Την Πρωτοχρονιά

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα προβλέπει για την Κυριακή ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει στα κεντρικά και βόρεια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί μέτριοι, που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και στην υπόλοιπη χώρα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, που αργότερα θα γίνουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Σταδιακή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή