Πρωτοβουλία Ρουμανίας - Ισπανίας για διεθνές δικαστήριο κατά της τρομοκρατίας

Στον ΟΑΣΕ
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 12:18
UPD:12:35
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Με πρόταση της Ρουμανίας, συνάντηση τριών επιτροπών εργασίας του ΟΑΣΕ, η πρώτη αυτού του είδους στην ιστορία της οργάνωσης, είχε ως βασικό στόχο την προώθηση ολοκληρωμένης και πολυδιάστατης προσέγγισης στην καταπολέμηση του φαινομένου της τρομοκρατίας.

A- A A+

Κοινή ρουμανο-ισπανική πρωτοβουλία για τη δημιουργία διεθνούς δικαστηρίου κατά της τρομοκρατίας παρουσιάστηκε σε συνάντηση τριών επιτροπών εργασίας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, στη Βιέννη.

Με πρόταση της Ρουμανίας, συνάντηση τριών επιτροπών εργασίας του ΟΑΣΕ, η πρώτη αυτού του είδους στην ιστορία της οργάνωσης, είχε ως βασικό στόχο την προώθηση ολοκληρωμένης και πολυδιάστατης προσέγγισης στην καταπολέμηση του φαινομένου της τρομοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρουμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο πρέσβης της Ρουμανίας, Κρίστιαν Ιστράτε, ως συμπροεδρεύων στη συνάντηση - καθώς η Ρουμανία έχει την προεδρία της Επιτροπής Ασφάλειας του ΟΑΣΕ το 2015 - μαζί με την πρέσβη της Ισπανίας στον ΟΑΣΕ, Βικτόρια Γκονζάλες, παρουσίασαν στη συνάντηση, την Τρίτη, τα βασικά στοιχεία της πρωτοβουλίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της δημιουργίας διεθνούς δικαστηρίου κατά της τρομοκρατίας, στο πλαίσιο των παγκόσμιων προσπαθειών καταπολέμησης του φαινομένου της τρομοκρατίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρουμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Με την παρουσίαση συνεχίζεται μία σειρά βημάτων προώθησης της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία αρμόδιου δικαστηρίου και ενθάρρυνσης της αξιοποίησης των αρχών και των μέσων του διεθνούς δικαίου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Με πρωτοβουλία της Ρουμανίας, τέλος, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, κοινή συνάντηση των ομάδων εργασίας του ΟΑΣΕ, της Επιτροπής Ασφάλειας, της Οικονομικής και Περιβαλλοντικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ανθρώπινης Διάστασης με θέμα την εδραίωση της ικανότητας του ΟΑΣΕ στον τομέα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή