Επίσκεψη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ 4-8 Ιανουαρίου

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2005 20:25
A- A A+

Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες -στη Φλόριντα και τη Λουιζιάνα- θα πραγματοποιήσει από τις 4 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεων των Θεοφανείων, στις 6 Ιανουαρίου, στο «ελληνικό χωριό» της Φλόριντα, όπως ονομάζεται το Τάρπον Σπρινγκς που έχει καθιερωθεί επίσης ως «Πόλη των Θεοφανείων».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος εξέφρασε «τη μεγάλη χαρά με την οποία οι Ελληνορθόδοξοι πιστοί αναμένουν την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Αμερική και ιδιαίτερα στην περιοχή της Φλόριντα που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Ατλάντας υπό το μητροπολίτη Αλέξιο».

Το Τάρπον Σπρινγκς γιορτάζει φέτος την 100ή επέτειο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου και ταυτόχρονα τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την πρώτη τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο γραφικό κολπίσκο της πόλης Spring Bayou. Την τελετή Αγιασμού των Υδάτων παρακολουθούν κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κ. Βαρθολομαίου στη Φλόριντα, έχουν προγραμματιστεί αρκετές εκδηλώσεις θρησκευτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Στις 7 Ιανουαρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, θα πραγματοποιήσει ποιμαντορική επίσκεψη στη Νέα Ορλεάνη και στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας, την πρώτη και παλιότερη ελληνορθόδοξη κοινότητα σε όλη την Αμερική, η οποία επουλώνει τις πληγές της από τον καταστροφικό τυφώνα «Κατρίνα».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή