Επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος και στην Τυνησία

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 14:30
UPD:14:36
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση εναντίον της τυνησιακής εθνικής φρουράς στην περιοχή Σίντι Μπουζίντ στην κεντρο-δυτική Τυνησία, η οποία προκάλεσε τη Δευτέρα τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 12.

Το Ι.Κ. ανέφερε σε ανακοίνωση την οποία ανέβασε στο Twitter πως τις επιθέσεις εναντίον των χωροφυλάκων πραγματοποίησαν «δύο στρατιώτες του χαλιφάτου, οι οποίοι επιτέθηκαν με ελαφρά όπλα σε δύο στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Η οργάνωση, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του Μουσείου Μπάρντο στην Τύνιδα τον Μάρτιο, κατά την οποία σκοτώθηκαν 21 ξένοι τουρίστες και ένας Τυνήσιος αστυνομικός, δήλωσε ότι «σκότωσε ή τραυμάτισε περισσότερους από 20 στρατιώτες ή μέλη της εθνικής φρουράς».

Σύμφωνα με τις τυνησιακές αρχές, η εθνική φρουρά είχε λάβει πληροφορίες για επικείμενη επίθεση στην περιοχή Σϊντι Μπουζίντ και θέλησε να παγιδεύσει σε ένα σημείο ελέγχου δύο υπόπτους οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Τότε οι δύο άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον των χωροφυλάκων, σκοτώνοντας δύο από αυτούς. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, σκότωσαν ένα τρίτο μέλος της εθνικής φρουράς, που πήγαινε στη δουλειά του. Οι ύποπτοι εντοπίστηκαν στη συνέχεια από μονάδες του στρατού και από δυνάμεις της τάξης. Ο ένας από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκε και ο άλλος τραυματίστηκε σοβαρά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή