Ιταλία: Στην εποχή Μιχάιλοβιτς πέρασε η Μίλαν

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 13:43
UPD:13:55
EPA/FRANCESCO DOLCI

Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς είναι πλέον με κάθε επισημότητα ο νέος προπονητής της Μίλαν, με την ομάδα της Λομβαρδίας να ανακοινώσει την πρόσληψή του στις 13:16 το μεσημέρι, κι ενώ λίγες ώρες πριν είχε ανακοινωθεί το διαζύγιο με τον Φίλιπο Ιντζάγκι.

«Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο δύο χρόνων, θα είναι ο νέος προπονητής της Μίλαν την επόμενη σεζόν. Ο σύλλογος του εύχεται καλή δουλειά και τα καλύτερα αποτελέσματα» αναφέρει η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας.

Ο Σέρβος τεχνικός, που έκανε καριέρα στη Serie A ως ποδοσφαιριστής, ξεκίνησε την προπονητική πορεία του στο καμπιονάτο ως βοηθός στην Ίντερ.

Αποκτώντας μια εμπειρία ξεκίνησε να εργάζεται ως πρώτος, περνώντας για μία αγωνιστική περίοδο από τις Μπολόνια, Κατάνια και Φιορεντίνα, ενώ την τελευταία διετία εργάστηκε στη Σαμπντόρια, την οποία επανέφερε στις υψηλές θέσεις.

Στη Μίλαν, πάντως, το έργο του θα είναι πολύ δύσκολο, αφού αναλαμβάνει μια ομάδα με πολύ μεγάλο ειδικό βάρος όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και την Ευρώπη, η οποία παραπαίει τα τελευταία χρόνια.

Εξόχως χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στους «ροσονέρι» είναι το γεγονός ότι η Μίλαν τερμάτισε δέκατη στο πρωτάθλημα κι έμεινε για δεύτερη συνεχή χρονιά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Από την άλλη, πάλι, είναι μια κατάσταση που δίνει το χρόνο στον Μιχάιλοβιτς να εργαστεί απερίσπαστος από αυτή την υποχρέωση και τη φθορά (κούραση, τραυματισμοί) που θα προκαλούσε στην ομάδα του. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις