Φ. Γεννηματά: Η ρήξη δεν είναι λύση, αλλά καταστροφή

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 12:20
UPD:13:39
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

A- A A+

«Η καθυστέρηση κοστίζει και έχουν ευθύνη όλες οι πλευρές» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Η ρήξη δεν είναι λύση, είναι καταστροφή, συνέχισε η κ. Γεννηματά, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μία συμφωνία που να εξασφαλίζει θετική προοπτική και η οποία θα στηρίζεται σε μεταρρυθμίσεις και όχι σε νέα εισπρακτικά μέτρα.

«Είναι μια κρίσιμη ώρα που απαιτεί ουσιαστικό διάλογο, συνεννόηση, ένα νέο πατριωτισμό και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη ευθύνης  συμβάλλει σ’ αυτό», διαβεβαίωσε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να τολμήσει να πάρει αποφάσεις με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τη βούληση του λαού».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως η συγκρότηση εθνικής ομάδας διπαραγμάτευσης «έστω και τώρα», όπως ανέφερε, μπορεί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης. «Πρέπει να διαμορφωθεί ένα εθνικό πλαίσιο για τελική συμφωνία με τους εταίρους πριν να είναι πολύ αργά», κατέληξε, ενώ ερωτηθείσα εάν το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την συμφωνία απάντησε ότι αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχει συμφωνία».

Αλ. Τσίπρας: Οι προοδευτικές δυνάμεις να σηματοδοτήσουν τη διαφορετικότητά τους

Υποδεχόμενος την κ. Γεννηματά και αφού της ευχήθηκε «ό,τι καλύτερο» ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει «σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου η ευθύνη βαραίνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όχι μόνο την κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτό που διακυβεύεται είναι αν θα υπάρξει μια προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να σηματοδοτήσουν τη διαφορετικότητά τους ως προς αυτό. «Και στο θέμα της Ελλάδας νομίζω ότι κρίνεται και το θέμα της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη από την πλευρά της στις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά είπε ότι «ήταν δύσκολο να κινητοποιήσεις ανθρώπους προβλήματισμένους και πικραμένους».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι πάντοτε η δημοκρατική διαδικασία είναι διέξοδος και κινητοποιεί τον κόσμο, με την κ. Γεννηματά να συμπληρώνει ότι είναι και μέθοδος ανασυγκρότησης και πως το πρώτο βήμα για την ανασυγκρότηση έγινε. «53.000 άνθρωποι ήρθαν και ψήφισαν σε δύσκολες συνθήκες. Και είναι ελπιδοφόρο και ευθύνη για μένα» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή