Η Λιβύη ζητάει από τις ΗΠΑ άρση των κυρώσεων έως 12/5

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2004 17:08
A- A A+

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης έχει προειδοποιήσει ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προχωρήσουν σε άρση των κυρώσεων μέχρι τις 12 Μαίου, η χώρα του δεν θα προχωρήσει στην πληρωμή του υπολοίπου ποσού των 6 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει υποσχεθεί ως αποζημίωση σε κάθε οικογένεια των θυμάτων της πτήσης 103 της Pan Am, γράφει η εφημερίδα New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο λίβυος πρωθυπουργός Σόκρι Γκάνεμ σε συνέντευξή του προς την αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ανταμείψουν τη Λιβύη για την απόφασή της να εγκαταλείψει τα προγράμματα κατασκευής όπλων μαζικής καταστροφής.

Aρση των κυρώσεων θα επιτρέψει σε αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες να επιστρέψουν στη Λιβύη την ερχόμενη άνοιξη και να αποδεσμευθούν περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που σύμφωνα με λίβυους αξιωματούχους βρίσκονται «παγωμένα» σε αμερικανικές τράπεζες.

Οι οικογένειες των 270 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά την ανατίναξη από λίβυους τρομοκράτες ενός επιβατικού αεροπλάνου πάνω από το Λόκερμπι της Σκοτίαςτο 1988, εισέπραξαν 4 εκατομμύρια δολάρια η κάθε μία στο πλαίσιο συμφωνίας που υπεγράφη τον Σεπτέμβριο.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή