Εντός Ιουνίου - Ιουλίου η ανάκριση Ασάνζ από Σουηδούς εισαγγελείς στο Λονδίνο

Εντός της πρεσβείας του Ισημερινού, όπου έχει καταφύγει από το 2012
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 12:51
UPD:12:55
REUTERS/ANDREW WINNING

Ο 43χρονος Αυστραλός βρίσκεται στο κτήριο της πρεσβείας από τον Ιούνιο του 2012, προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου καταζητείται.

A- A A+

Σουηδοί εισαγγελείς πρόκειται να ανακρίνουν τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, ανακοίνωσε η σουηδική εισαγγελία.

Οι εισαγγελείς έχουν καταθέσει αίτημα για νομική βοήθεια στις βρετανικές αρχές, καθώς και αίτημα στον Ισημερινό για να τους δοθεί άδεια να ανακρίνουν τον κ. Ασάνζ στη διάρκεια αυτών των δύο μηνών, αναφέρει στην ανακοίνωση.

Ο 43χρονος Αυστραλός βρίσκεται στο κτήριο της πρεσβείας από τον Ιούνιο του 2012, προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου καταζητείται για να ανακριθεί σε σχέση με τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον δύο γυναικών, το 2010, τις οποίες αντιμετωπίζει.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Οι εισαγγελείς αρχικά επέμεναν να ταξιδέψει ο Ασάνζ στη Σουηδία για να ανακριθεί, αλλά σε μια πλήρη αλλαγή της στάσης τους τον Μάρτιο, συμφώνησαν να τον ανακρίνουν στο Λονδίνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή