Γεωργία : Καθυστέρηση στα αποτελέσματα των εκλογών

Λόγω προβλημάτων στις επικοινωνίες
Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2004 11:46
A- A A+

Ο ηγέτης της ''βελούδινης επανάστασης'' στη Γεωργία, Μιχαήλ Σακασβίλι είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής των χθεσινών προεδρικών εκλογών, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα λόγω των προβλημάτων στις επικοινωνίες, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εφορευτική επιτροπή στην Τιφλίδα.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο τα exit polls που δείχνουν ότι ο 36χρονος Σακασβίλι αναδεικνύεται νέος πρόεδρος της Γεωργίας με ποσοστό γύρω στο 85%.

Μια παράλληλη καταμέτρηση της γεωργιανής μη κυβερνητικής οργάνωσης ''Γεωργία-Δίκαιες εκλογές'' δίνει στον Σακασβίλι ποσοστό 96,4%.

Ο Σακασβίλι πανηγύρισε με τους οπαδούς του τη διαφαινόμενη νίκη του, χαρακτηρίζοντάς την θρίαμβο του γεωργιανού λαού και κάλεσε όλους να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης έξω από τις κάλπες που του δίνει το 85,8% των ψήφων, ο Σακασβίλι τόνισε απευθυνόμενος στους οπαδούς του : ''Αυτή είναι δική σας νίκη. Δεν κέρδισα εγώ τις εκλογές. Εσείς, ο λαός μου, κερδίσατε τις εκλογές... Υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν αλλά θα ανοικοδομήσουμε μαζί τη χώρα μας και θα ξεκινήσουμε μια δημοκρατική πορεία''.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία ήταν μαζικότατη και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφορευτικής επιτροπής έχει υπερβεί το 83%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή