Καράτε: «Ασημένιος» ο Τζάνος στο Μπακού

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 18:40
UPD:19:47
EPA/MAXIM SHIPENKOV
A- A A+

Ο Γιώργος Τζάνος έδωσε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους 1ους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού, στο άθλημα του καράτε.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έπαιξε στον τελικό με τον Αζέρο Μαμάγεφ, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το «χρυσό» σημείο που θα τού έδινε τη νίκη και έμεινε στην ισοπαλία (1-1).

Καταδικαστικό όπως αποδείχθηκε με τη διοργάνωση να φιλοξενείται στη χώρα του αντιπάλου του, καθώς ο Ιταλός ρέφερι στη γραμματεία σήκωσε πρώτος την κόκκινη σημαία, πριν καν ζητηθεί επίσημα η γνώμη του, για να ακολουθήσουν ομόφωνα οι υπόλοιποι.

«Η γεύση που μου μένει είναι γλυκόπικρη, γιατί ναι μεν χάρηκα για το μετάλλιο, από την άλλη άξιζα πιστεύω το χρυσό. Έκανα κάποια λάθη και το μεγαλύτερο ήταν που δεν επιτέθηκα ακόμα περισσότερο στο τέλος, να τα παίξω όλα για όλα. Ας έχανα με 2-1, όχι έτσι με τη γνώμη των κριτών στην ισοπαλία» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο Τζάνος πέρασε στα ημιτελικά με δύο νίκες και άλλη μια ισοπαλία με τον Μαμάγεφ (0-0) από τον όμιλό του. Στον ημιτελικό επιβλήθηκε του Τούρκου Ουγκούρ Ακτάς με 2-1, με σημείο που πήρε 2΄΄ πριν το τέλος του αγώνα και χρειάστηκε να κάνει ένσταση ο ομοσπονδιακός τεχνικός, την οποία δέχτηκαν οι κριτές.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις