ΠΑΣΟΚ: Κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 10:07
UPD:14:22
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9 το πρωί η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα, ενώ υποψήφιοι για την ηγεσία είναι οι: Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Η ψηφοφορία γίνεται από τη βάση με ανοιχτό μητρώο, που σημαίνει ότι,πέρα από τα ήδη εγγεγραμμένα στους καταλόγους μέλη, μπορούν να ψηφίσουν και όσοι προσέλθουν σήμερα και θελήσουν να εγγραφούν.

Για την εκλογή προέδρου απαιτείται ποσοστό 50%+1 και αν δεν το συγκεντρώσει κανείς από τους τρεις υποψήφιους θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος.

Σημειώνεται ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ψήφισε στη Θεσσαλονίκη, στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας.

Φ. Γεννηματά: Μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή

«Τώρα είναι η ώρα της βάσης», δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία ψήφισε στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων.

«Μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Μπορούμε να  γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά περήφανοι», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, ενώ ευχαρίστησε όσους προσέρχονται για να ψηφίσουν.

«Ξέρω ότι παραμερίζουν πικρίες. Κρατάνε ζωντανή την ελπίδα ότι η παράταξη θα ξανασταθεί στο ύψος των προσδοκιών μας. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα δίνουμε τα χέρια για να προχωρήσουμε ξανά μαζί», κατέληξε.

Ανδ. Λοβέρδος: Αφετηρία για την ανασυγκρότηση της παράταξης

Στη Μεταμόρφωση ψήφισε ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Ανδ. Λοβέρδος.

«Η σημερινή ημέρα θα είναι αφετηρία για την ανασυγκρότηση του κόμματος», ανέφερε σε δήλωσή του, ενώ δεσμεύθηκε πως αν εκλεγεί θα είναι «πανταχού παρών σε όλη την Ελλάδα για την ανασυγκρότηση της παράταξης».

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Εντολή για το μέλλον της παράταξης

«Ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας» υπογράμμισε με τη σειρά του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από την Τρίπολη, όπου ψήφισε.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος έφτασε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Εκεί τον υποδέχτηκαν φίλοι του με τους οποίους συνομίλησε για λίγο και στην συνέχεια άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. «Σήμερα ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας, με ευθύνη, σχέδιο, δράση και αλήθεια για να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας με την ευθύνη και την δύναμη της γενιάς μας», δήλωσε αμέσως μετά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή