Παρουσία πολιτικών το Athens Pride

Στα χρώματα του ουράνιου τόξου το κτήριο της Περιφέρειας Αττικής
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015 19:17
UPD:23:38
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
A- A A+

Με κεντρικό σύνθημα «Πάρε θέση» πραγματοποιήθηκε το Athens Pride 2015 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Παρόντες στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, που σύμφωνα με τους διοργανωτές του, σκοπό έχει να μεγιστοποιήσει την ορατότητα των LGBT ατόμων στην ελληνική κοινωνία, και με αυτό τον τρόπο παράλληλα να προωθήσει και εξελίξει τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους, είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην επιλογή» έγραψε στο Twitter o δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος στη συνέχεια, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, καθώς το Φεστιβάλ διεξαγεται υπό την αιγίδα του Δήμου, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα μεγαλύτερα τείχη που πρέπει να ρίξουμε είναι αυτά που έχουμε μέσα μας.

Για τις 7 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη η καθιερωμένη παρέλαση του Pride, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες (Dival, Μέλισσες, Demy, Πωλίνα, Μαριέττα Φαφούτη, Αφροδίτη Μάνου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής έχει φωταγωγηθεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ στα ίδια χρώματα έχουν βαφτεί και διαβάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας απ' όπου πέρασε η πορεία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, είναι η πρώτη φορά που ένα δημόσιο κτήριο στη χώρα μας φωταγωγείται στα χρώματα του ουράνιου τόξου, για να δηλωθεί πανηγυρικά η υποστήριξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων και να εκφραστεί η δέσμευση της Περιφέρειας για καταπολέμηση των διακρίσεων, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητα φύλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή