Ηλιοφάνεια και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015 11:51
UPD:11:54
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα σε όλη τη χώρα και μόνο τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.  

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  
 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου.  Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.  
Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.  
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.  
 
Κυκλάδες, Κρήτη  

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.  
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.  
 
Πρόγνωση για την Κυριακή 14-06-2015 

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή