Ισραήλ: Έκλεισε η έρευνα για τον θάνατο τεσσάρων μικρών Παλαιστινίων σε παραλία της Γάζας

Από πυρά των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 17:18
UPD:17:21
REUTERS/STRINGER

Παλαιστίνιος μεταφέρει τραυματισμένο παιδί το καλοκαίρι του 2014 .

A- A A+

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις για τον θάνατο τεσσάρων μικρών Παλαιστινίων ηλικίας εννέα έως 11 ετών σε αεροπορική επιδρομή η οποία πραγματοποιήθηκε σε παραλία της Γάζας, μεσούσης της σύγκρουσης του καλοκαιριού του 2014. Ο στρατός διευκρίνισε ότι η έρευνα έκλεισε χωρίς καμία καταδίκη.

Ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, διευκρίνισε ότι η πολεμική αεροπορία άνοιξε πυρ εναντίον των τεσσάρων αγοριών αφού δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει ότι επρόκειτο για παιδιά και τα εξέλαβε ως ενόπλους που έτρεχαν σε μια περιοχή «η οποία χρησιμοποιείτο αποκλειστικά από μαχητές».

Η επίθεση της 16ης Ιουλίου την οποία είχαν δει αρκετοί ξένοι δημοσιογράφοι είχε προκαλέσει επικρίσεις στο εξωτερικό για την επίθεση του Ισραήλ στον θύλακα, ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα τέσσερα αγόρια, ηλικίας 9 έως 11 ετών, έπαιζαν ποδόσφαιρο στην παραλία όταν σημειώθηκε η αεροπορική επιδρομή.

«Η υπόθεση έκλεισε έπειτα από την ολοκλήρωση μιας ποινικής έρευνας», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού. Αντιθέτως άρχισε ποινική έρευνα για επίθεση κατά καφέ στο οποίο έχασαν την ζωή τους εννέα άνθρωποι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή