Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 15:41
UPD:16:21
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Συνεδριάζει η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μάξιμου, προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα μετά τις χθεσινές εξελίξεις και την αποχώρηση του τεχνικού κλιμακίου του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες.

Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, να βρεθούν ισοδύναμα ώστε να αποσυρθούν από το κείμενο Γιούνκερ η κατάργηση του ΕΚΑΣ και η ένταξη του ρεύματος στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, αλλά και να καλυφθεί το κενό των περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχει ανάμεσα στις κυβερνητικές εκτιμήσεις και σε αυτές των θεσμών.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία, η πλευρά των δανειστών έχει στείλει τελεσίγραφο στην Αθήνα προκειμένου να στείλει τις αντιπροτάσεις της σήμερα το απόγευμα.

Κυβερνητικές πηγές πάντως απορρίπτουν τα περί τελεσιγράφου και δηλώνουν «έτοιμοι» ανά πάσα στιγμή να καταλήξουν σε συμφωνία.

ΑΜΠΕ

Επισήμως, αξιωματούχοι της Κομισιόν διαψεύδουν τα περί τελεσιγράφου και δηλώνουν ότι πέρα από τη σημασία που έχει η συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη η μόνη καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου, όπου λήγει η παράταση του τρέχοντος προγράμματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η κυβέρνηση, πηγές της οποίας, εντάσσουν τις κινήσεις του ΔΝΤ σε μια προσπάθεια πίεσης εκ μέρους του Ταμείου σε Κομισιόν, ΕΚΤ και Ελλάδα.

Παράλληλα, επαναλαμβάνουν ότι οι διαπραγματεύσεις στα τεχνικά κλιμάκια και στο Brussels Group έχουν ολοκληρωθεί, ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολιτικό πλέον επίπεδο» και ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να επιδιώκει «μια ενιαία συμφωνία» με χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, καμιά νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και ισχυρό πρόγραμμα επενδύσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή