Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2004 07:00
UPD:07:03
A- A A+

Τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην Ανατολική και τη Νότια Ελλάδα, με γρήγορη βελτίωση, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις βόρειοι, που σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα, ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και το πρωί πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 9 έως 4 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 9 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Πρόσκαιρες νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις το πρωΐ στην Εύβοια και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 5 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα τις πρωϊνές ώρες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νόμου τις πρωϊνές ώρες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 5 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και το πρωϊ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 έως 2 βαθμούς.

Αύριο Πέμπτη, στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές μικρής διάρκειας και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς και στα πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωϊ στα ηπειρωτικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή