ΗΠΑ : Δύο θανατοποινίτες εκτελέστηκαν σε Τέξας και Αρκανσο

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2004 07:21
A- A A+

Δύο θανατοποινίτες εκτελέσθηκαν χθες βράδυ σε φυλακές του Τέξας και του Αρκανσο, όπως ανακοινώθηκε από τις αμερικανικές σωφρονιστικές αρχές.

Στις φυλακές Χάντσβιλ στο Τέξας, ο 27-χρονος Ινόμπι Μάθιους δηλώθηκε νεκρός στις 18:18' (02:16' ώρα Ελλάδος σήμερα) λίγα λεπτά μετά τη θανατηφόρα ένεση που του χροηγήθηκε, όπως τόνισαν πηγές της φυλακής.

Είχε καταδικασθεί στην εσχάτη των ποινών τον Μάϊο του 2000 για τον βιασμό και τη δολοφονία μίας γυναίκας 21 ετών. Είχε αρνηθεί να εφεσιβάλλει την απόφαση, όπως δήλωσε για να γλυτώσει από περαιτέρω θλίψη την οικογένειά του κι από μεγαλύτερη οδύνη την οικογένεια του θύματος.

Στις φυλακές Βάρνερ στο Αρκανσο, ο 43-χρονος Τσαρλς Σίνγκλετον εκτελέσθηκε κι εκείνος με θανατηφόρα ένεση στις 20:30' (04:30', ώρα Ελλάδος). Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα για χάρη, παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι του, με τη σύμφωνη γνώμη και του τοπικού υπουργείου Υγείας, είχαν δηλώσει πως ο πελάτης τους --που είχε καταδικασθεί για το φόνο μίας νεαρής γυναίκας-- ήταν διανοητικά ανάπηρος.

Και άλλος ένας θανατοποινίτης, ο 35-χρονος Καρλ Ρόμπερτς, που είχε παραδεχθεί τη δολοφονία της ανηψιάς του το 1999, έχει προγραμματισθεί να εκτελεσθεί λίγο αργότερα στις φυλακές Βάρνερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή