Αλ. Καλύβης: Υπάρχει δυνατότητα για συμφωνία

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 14:05
UPD:14:05
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως ανέφερε, υπάρχουν ανοικτά ζητήματα και πρόσθεσε ότι δεν μπορείς να περιορίζεις τη ζήτηση και να υπολογίζεις ότι θα περάσεις στην ανάπτυξη.

A- A A+

Όταν υπάρχουν τέτοιου είδους πιέσεις δεν προεξοφλείς συμφωνία, είπε, μιλώντας στον Αlpha 989, ο Αλέκος Καλύβης, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν ανοικτά ζητήματα και πρόσθεσε ότι δεν μπορείς να περιορίζεις τη ζήτηση και να υπολογίζεις ότι θα περάσεις στην ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά τη σκληρή στάση του ΔΝΤ, ο κ. Καλύβης την απέδωσε σε πιέσεις που ασκούνται: «Δεν θέλουμε να φύγει το ΔΝΤ, δεν καταλαβαίνω ποιους ανησύχησε. Υπάρχει πίεση που ασκείται από το ΔΝΤ προς την κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους. Τον κύριο ρόλο θα τον παίξουν η κυβέρνηση από την μία πλευρά και οι Ευρωπαίοι από την άλλη. Το ΔΝΤ παραδόξως θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι σύμμαχος της κυβέρνησης αφού ανοίγει θέμα χρέους, όμως επιμένει σε μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και εργασιακά. Με όσα μέτρα πήραν κατέστρεψαν εργασία και ασφαλιστικό».

«Όλα είναι ανοιχτά, υπάρχει προσανατολισμός και δυνατότητα να υπάρχει συμφωνία. Δεν βλέπω αυτή την στιγμή να υπάρχει ανάγκη υπαναχώρησης της κυβέρνησης. Πρέπει να επιμείνει. Όσον αφορά τα μέτρα που θα ληφθούν προφανώς δεν είναι ανάγκη να πάρεις τα μέτρα που σου λένε. Στο ΦΠΑ θα πρέπει να δώσουμε βάρος στην περίπτωση της εισπραξιμότητας. Πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή στην αναδιανομή, αρκετά πλήρωσαν τα χαμηλά στρώματα» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καλύβης παραδέχθηκε λάθος σε ορισμένα στοιχεία, όπως σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με μια τραγική κατάσταση: «Βρήκαμε τραγική κατάσταση, δεν μπορείς να πεις ότι έχεις μαγικό ραβδάκι και τα αλλάζει. Μπορεί να κάναμε λάθος σε ορισμένα στοιχεία για το προεκλογικό μας πρόγραμμα, αλλά όταν πας στο γενικό λογιστήριο και βρίσκεις αντί για ταμειακά διαθέσιμα -500 εκατ. ή ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν μια φούσκα, αναπροσαρμόζεις τον τρόπο που θα εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου».

Ερωτηθείς για τους απολυμένους συμβασιούχους του ΟAEE που εισέβαλαν το πρωί στο υπουργείο Εργασίας ο κ. Καλύβης είπε ότι είναι υπέρ του να αγωνίζεται ο κάθε εργαζόμενος αν νομίζει ότι έχει δίκαια αιτήματα. «Δεν ξέρω αν ο κ. Στρατούλης συνομίλησε μαζί τους» πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή