ΥΠΑΠΕΝ: Γενναία λύση για ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ στις αρχές τις εβδομάδας

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 11:51
UPD:12:37
INTIME NEWS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νικόλαου Μαυραγάνη, ο κ. Λαφαζάνης (φωτογραφία) είπε ότι το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε ουσιαστικό διάλογο με τη ΔΕΗ για το θέμα αυτό.

A- A A+

Δευτέρα ή Τρίτη ανακοινώνεται ρύθμιση που θα δίνει «γενναία και ουσιαστική λύση» σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Μαυραγάνη.

Παράλληλα ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι «η ΔΕΗ συνεχίζει και θα συνεχίσει για πάντα, τουλάχιστον αυτή είναι η διάθεση από πλευράς μας, να είναι δημόσια. Το Δημόσιο είναι ο βασικός μέτοχος και οφείλουμε να στηρίξουμε αυτόν τον μεγάλο γίγαντα που πάνω του στηρίζεται η Ελλάδα».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΔΕΗ κάνει ήδη κάποιες ρυθμίσεις όμως είναι ανεπαρκείς, είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Χρειάζεται να δούμε πιο ριζοσπαστικά μέτρα. Το Υπουργείο βρίσκεται σε ουσιαστικό διάλογο με τη διοίκηση της, ΔΕΗ και αρχές της εβδομάδας, Δευτέρα, Τρίτη, θα είναι έτοιμη η ρύθμιση. Είμαστε στη τελική φάση της επεξεργασίας, και θα προτείνουμε ένα νέο σχέδιο που θα ρυθμίζει με γενναίο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο, το πρόβλημα αυτό, ώστε να δώσει την ευκαιρία να κάνουν νέα αρχή χιλιάδες νοικοκυριά».

Η ρύθμιση, σύμφωνα με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, θα είναι «μεγάλη ανάσα και για τη ΔΕΗ και για τα νοικοκυριά. Θα δώσει παράλληλα ρευστότητα στη ΔΕΗ και θα τη βοηθήσει αυτή την ώρα που δοκιμάζεται για να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά την πολιτική της και να βελτιώσει την προοπτική της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή