Αιματηρή επίθεση ανταρτών FARC κατά αστυνομικών στην Κολομβία

Επίθεση και σε πυλώνα ρεύματος
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 11:20
UPD:12:08
EPA/CHRISTIAN ESCOBAR MORA

Μέλη των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων Κολομβίας (Στρατός του Λαού) άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι περιπολούσαν στον νοτιοδυτικό Παναμερικανικό Αυτοκινητόδρομο, ενώ ενεργοποίησαν και εκρηκτικά, τα οποία είχαν τοποθετήσει λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, στον ίδιο δρόμο (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Οι αντάρτες της οργάνωσης FARC στην Κολομβία σκότωσαν τρεις αστυνομικούς την Πέμπτη, ενώ έριξαν και πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος, κόβοντας την παροχή σε μισό εκατομμύριο πολίτες στα νότια της χώρας.

Μέλη των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων Κολομβίας (Στρατός του Λαού) άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι περιπολούσαν στον νοτιοδυτικό Παναμερικανικό Αυτοκινητόδρομο, ενώ ενεργοποίησαν και εκρηκτικά, τα οποία είχαν τοποθετήσει λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, στον ίδιο δρόμο.

Ο μεγέθους 8.000 ανδρών στρατός των FARC κήρυξε τη λήξη μονομερούς εκεχειρίας την οποία είχε εφαρμόσει εδώ και μήνες πριν από τρεις εβδομάδες.

Η οργάνωση βρίσκεται σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση εδώ και 30 μήνες, σε μια προσπάθεια λήξης μιας ένοπλης διαμάχης η οποία διαρκεί 51 χρόνια κι έχει κοστίσει τη ζωή περίπου 250.000 ανθρώπων.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, παρά τις αιματηρές συγκρούσεις.

Η εκεχειρία τελείωσε πρακτικά τον Απρίλιο, όταν οι FARC σκότωσαν 11 στρατιώτες στην επαρχία Κάουκα, οι οποίοι έψαχναν καταφύγιο από τη βροχή.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν στη συνέχεια 27 αντάρτες, οδηγώντας την οργάνωση να συνεχίσει τις εχθροπραξίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή