Γ. Αλογοσκούφης: «Αποδοχή του αδιεξόδου στο οποίο οδήγησε τη χώρα» οι δηλώσεις Σημίτη

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2004 15:36
A- A A+

Ως «αποδοχή του αδιεξόδου στο οποίο η διαχείρισή του οδήγησε τη χώρα», χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης την ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με την οποία ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Ο κ. Αλογοσκούφης στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Μέτρα αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής, αντικειμενικοποίηση του φορολογικού ελέγχου και άλλες διατάξεις», επεσήμανε ότι «ο πρωθυπουργός αγνοεί για μια ακόμη φορά το Κοινοβούλιο και παίζει για τα ΜΜΕ. Προσπαθεί να ξεφύγει κάπου, που δεν μας λέει πού, επικαλούμενος εθνικά θέματα».

Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ακόμη ότι «πριν αλέκτωρ λαλήσει, ήρθε ο πρωθυπουργός και προκήρυξε πρόωρες εκλογές» και πρόσθεσε ότι κανονικά οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν ακόμα πιο σύντομα, γιατί «μέχρι τη διεξαγωγή τους, έπειτα από δύο μήνες, η χώρα δεν θα κυβερνάται, καθώς έχει περιέλθει σε παραλυσία τους τελευταίους μήνες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε επίσης ότι «ούτε ο νέος υποψήφιος πρωθυπουργός θα σώσει το ΠΑΣΟΚ, διότι στόχος της αλλαγής είναι η μακροημέρευση του καθεστώτος, που έχει καθίσει στο σβέρκο του λαού» -όπως χαρακτηριστικά είπε- και πρόσθεσε ότι «η αντικατάσταση με νέο τοποτηρητή ούτε ανανέωση συνιστά, ούτε ελπίδα προσφέρει στη χώρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή