Δ. Σιούφας: «O πρωθυπουργός δραπετεύει για να μη χρεωθεί την καταδίκη της πολιτικής του»

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2004 16:46
A- A A+

«Δραπετεύει ο πρωθυπουργός για να μη χρεωθεί την καταδίκη της πολιτικής του, την οποία θεωρεί οριστικά δεδομένη και αναπόφευκτη» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σιούφας, σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Σημίτη να παραιτηθεί από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

Αναλυτικότερα η σχετική δήλωση του κ. Σιούφα έχει ως εξής: «Η Παράταξή μας, η Παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών αποδεικνύεται κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Το πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα που δημιούργησε η πολιτική μας επέβαλε την παραίτηση του Πρωθυπουργού από την ηγεσία του κόμματός του. Η πολιτική μας, επέβαλε και την επίσπευση των εκλογών. Ο Πρωθυπουργός δραπετεύει για να μη χρεωθεί την καταδίκη της πολιτικής του, την οποία θεωρεί οριστικά δεδομένη και αναπόφευκτη. Ο υπουργός Εξωτερικών σπεύδει να πάρει την αρχηγία τώρα που είναι ανεβασμένες οι μετοχές του, σίγουρος ότι μετά τις εκλογές θα αναζητούνται άλλοι, άντ’ αυτού. Απ’ όσα ανακοινώθηκαν σήμερα προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παραμένει αιχμάλωτος στις πολιτικές και τα πρόσωπα του κατεστημένου. Αιχμάλωτος με τη διαρχία. Αιχμάλωτος με τα ψηφοδέλτια που κατήρτισαν και του επέβαλαν. Αιχμάλωτος στην πολιτική που χαράχθηκε από τον απερχόμενο Πρωθυπουργό για τη συνέχιση της ίδιας κατάστασης πραγμάτων.

Με τις σημερινές δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός ενέταξε την απομάκρυνση του πρώην Γραμματέα Κ. Λαλιώτη στα σημερινά σχέδια παράδοσης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο Γεώργιο Παπανδρέου και προανήγγειλε το οριστικό τέλος του πρώην Γραμματέα του κόμματός του. Ταυτόχρονα απέδειξε την εμμονή τους στις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Ομολόγησε, ταυτόχρονα, ότι απέτυχε, ότι είδε τον «κίνδυνο -όπως ο ίδιος είπε- της λαϊκής καταδίκης και ότι φεύγει για χάρη της συντήρησης και του κατεστημένου.»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή