Πιθανόν από εμπρησμό σε εξωτερικό χώρο η φωτιά στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου

Τι εκτιμούν στην Πυροσβεστική για τα αίτια της πυρκαγιάς
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 13:40
UPD:13:42
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
A- A A+

Σε εμπρησμό προερχόμενο από εξωτερικό χώρο αποδίδουν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Αττικής αρχιπύραρχος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, «τα εξαγόμενα από τις έρευνες συμπεράσματα, που διενεργεί το ανακριτικό της ΠΥ, αποκλείουν την εκδήλωση της εστίας στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου ή στον αύλιο χώρο του» ενώ «συντείνουν στην εκδοχή του υπαίθριου εμπρησμού εκτός του συγκροτήματος, ο οποίος με τη συνέργεια του ισχυρού ανέμου που έπνεε στην περιοχή εξάπλωσε άμεσα τις φλόγες στους σωρούς των εύφλεκτων υλικών».

NAFTEMPORIKI.GR

Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία του έργου κατάσβεσης καθώς χθες το βράδυ η κατάσταση τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. «Από το πρωί δεν υπάρχει πουθενά φλόγα. Μόνο ελαφρύς καπνός ο οποίος θα συνεχίσει εξαιτίας της υπάρχουσας τεράστιας ποσότητας πρώτης ύλης στον υπαίθριο χώρο. Στο εσωτερικό του κτιριακού συγκροτήματος οι προσκληθείσες ζημιές και αλλοιώσεις διατηρούν μικροεστίες που ελέγχονται και αυτές. Με τη βοήθεια των σκαπτικών μηχανημάτων το σύνολο του καιόμενου όγκου έχει διαχωριστεί σε μικροποσότητες οι οποίες συνεχώς διαβρέχονται προκειμένου να σταματήσει εντελώς η εκροή καπνού», διευκρίνισε.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννα Τσούπρα εξέφρασε την ικανοποίηση της για την «αποτελεσματική πορεία του έργου κατάσβεσης και τη μείωση των ρύπων στα επίπεδα των φυσιολογικών ορίων της ατμόσφαιρας», όπως προκύπτει και «από τις τελευταίες μετρήσεις των ερευνών που διενεργεί το Εθνικό Αστεροσκόπειο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή