Lady Gaga: Υπέρ της νομοθεσίας για την πάταξη των κρουσμάτων σεξουαλικής βίας

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 07:15

Η Lady Gaga και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

A- A A+

Η Lady Gaga και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ασκήσουν πιέσεις ώστε να ψηφιστεί νομοθεσία για την πάταξη των αυξανόμενων κρουσμάτων σεξουαλικής βίας που καταγράφονται σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Η διάσημη τραγουδίστρια, η οποία έχει πέσει και η ίδια θύμα σεξουαλικής επίθεσης, και ο Κουόμο απευθύνουν από κοινού έκκληση προς τις νομοθετικές αρχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης να ψηφίσουν νομοθεσία για τις σεξουαλικές επιθέσεις στις πανεπιστημιουπόλεις.

Η έκκλησή τους πραγματοποιείται έπειτα από τα αποτελέσματα μελέτης τον περασμένο μήνα, η οποία διαπίστωσε ότι τα κρούσματα σεξουαλικής βίας στις πανεπιστημιουπόλεις στις ΗΠΑ έχουν προσλάβει «διαστάσεις επιδημίας» με περισσότερες από το 18% των φοιτητριών σε ένα πανεπιστήμιο να καταγγέλλουν απόπειρες βιασμού και βιασμούς κατά το πρώτο έτος των σπουδών τους.

«Στη Νέα Υόρκη, καταγγέλλεται στις αρχές επιβολής του νόμου ποσοστό μικρότερο του 5% των βιασμών που διαπράττονται στις πανεπιστημιουπόλεις και μόλις το 16% των θυμάτων λαμβάνουν την απαραίτητη υποστήριξη», αναφέρουν ο Κουόμο και η Lady Gaga.
Η 29χρονη διάσημη τραγουδίστρια έχει ταχθεί δημοσίως στο πλευρό της κοινότητας ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί και Διαφυλικοί) και το 2012 εγκαινίασε το Ίδρυμα Born This Way που έχει ως έργο του την καταπολέμηση του bullying.

Σε περσινή της συνέντευξη δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης όταν ήταν 19 ετών από έναν παραγωγό και ότι το τραγούδι «Swine» (γουρούνι), από το τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο «Artpop», μιλάει για τον βιασμό.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς