Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2004 07:00
UPD:08:41
A- A A+

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο μικρής διάρκειας στα νοτιοδυτικά και την Κρήτη, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός, θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κυρίως τις πρωϊνές ώρες.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Τοπικές νεφώσεις που θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 11 έως 4 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Τοπικές νεφώσεις. Υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 7 έως 10 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 6 έως 8 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 7 βαθμούς. Στα βόρεια προάστια η ελαχίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον -1 έως 3 βαθμούς.

Για αύριο Παρασκευή, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Έως αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς που σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα αρχίσουν να στρέφονται σε νότιους μέτριους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί και πάλι τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή