Δεκάδες συλλήψεις στο Κιρκούκ για παράνομη οπλοκατοχή

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2004 11:22
A- A A+

Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύχτας στο Κιρκούκ από τον αμερικανικό στρατό με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη αυτή του βορείου Ιράκ.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν στη διάρκεια της νύχτας δεκάδες υπόπτους με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων, εκτοξευτήρων πυραύλων και χειροβομβίδων», τόνισε ο στρατηγός Τουρχάνε Γιουσέφ.

«Στόχος της επιχείρησης ήταν η εδραίωση της τάξης στην πόλη» τόνισε ο Ιρακινός στρατηγός προσθέτοντας ότι έλαβε διαταγές από τις συμμαχικές δυνάμεις να προχωρήσει σε «εκκαθάριση των δυνάμεων της αστυνομίας από στοιχεία που είναι γνωστά για τις διασυνδέσεις τους με αραβικά, κουρδικά ή τουρκομανικά κόμματα».

«Η αστυνομία πρέπει να είναι μία ουδέτερη δύναμη για να υπηρετεί τους πολίτες χωρίς διακρίσεις», πρόσθεσε ο Γιουσέφ,δίχως να διευκρινίσει αν σκοπεύει να ακολουθήσει τις διαταγές αυτές.

Το τελευταίο διάστημα το Κιρκούκ αποτελεί θέατρο βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα στους Κούρδους από την μία πλευρά και τους Αραβες και Τουρκομάνους από την άλλη με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 31 Δεκεμβρίου.

Αραβες και Τουρκομάνοι κατηγορούν τους Κούρδους ότι θέλουν να ενσωματώσουν το Κιρκούκ στις κουρδικές επαρχίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή