Συγκέντρωση φαρμακοποιών έξω από το υπουργείο Υγείας

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 13:49
UPD:14:03
NAFTEMPORIKI.GR

Με απόφαση του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου τα φαρμακεία όλης της χώρας είναι κλειστά σήμερα. Το κοινό εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

A- A A+

του Μάκη Συνοδινού

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι οι οποίοι αντιδρούν στις εγκληματικές -όπως τις χαρακτηρίζουν- κυβερνητικές προτάσεις για τα φάρμακα.

Όπως υποστηρίζουν, το φάρμακο αποτελεί ένα κοινωνικό αγαθό το οποίο οι τελευταίες κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και της παρούσης προσπαθούν να μετατρέψουν σε καταναλωτικό προϊόν, αφαιρώντας το από τον χώρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης που είναι το φαρμακείο και εντάσσοντάς το στα ράφια των πολυκαταστημάτων.

NAFTEMPORIKI.GR

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι τα τελευταία πέντε χρόνια υφίστανται εμπαιγμό με προτάσεις και μέτρα που τελικά επιβαρύνουν τον ασφαλισμένο. Όπως αναφέρουν, σκοπός της συγκέντρωσής τους έξω από το υπουργείο Υγείας είναι να δείξουν ότι οι φαρμακοποιοί δεν είναι «ούτε αναλώσιμοι, ούτε δεδομένοι», αλλά «ενωμένοι και αποφασισμένοι». 

Με απόφαση του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου τα φαρμακεία όλης της χώρας είναι κλειστά σήμερα. Το κοινό εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Π. Κουρουμπλής: Ανεξήγητη η εμμονή των δανειστών

Με δηλώσεις του το πρωί στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής απέδωσε για μία ακόμη φορά στην «ανεξήγητη εμμονή» των δανειστών την προωθούμενη απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

NAFTEMPORIKI.GR

«Είναι μια εμμονή που έχουν ορισμένοι από τους δανειστές, που θεωρούν ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια και ότι μπορούν να δίνουν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα», επανέλαβε. Υποστήριξε ακόμη πως τα ΜΥΣΥΦΑ πρέπει να διατίθενται από τα φαρμακεία και ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών. «Το παλεύουμε και είμαστε σε καλό δρόμο», ανέφερε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή