Επανάληψη του διαλόγου με τις ΗΠΑ επιθυμεί το Ιράν

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2004 11:38
A- A A+

Την επιθυμία να επαναρχίσει ο διάλογος με τις ΗΠΑ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Καμάλ Καραζί αρκεί οι συνομιλίες να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

Ο κ. Χαραζί πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις της ιρανικής κυβέρνησης με ευρωπαϊκές χώρες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι οποίες οδήγησαν στη δέσμευση της Τεχεράνης να επιτρέψει αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις στις πυρηνικές της εγκαταστάσεις, αποτελεί παράδειγμα για την Ουάσινγκτον, για τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων που εκκρεμούν.

Τις τελευταίες ημέρες εντάθηκε η φημολογία ότι ίσως υπάρξει ένα είδος προσέγγισης μεταξύ των δυο χωρών, μετά τις δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων ότι υπάρχει επιθυμία για επανάληψη ενός περιορισμένου διαλόγου σε συγκεκριμένα θέματα, αλλά και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ προς τα θύματα του φονικού σεισμού στην πόλη Μπαμ.

«Το Ιράν είναι έτοιμο να διαπραγματευθεί με όλες τις χώρες και η Αμερική δεν αποτελεί εξαίρεση», δήλωσε ο Χαραζί στην κρατική τηλεόραση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή