NBA: Προβάδισμα για Κλίβελαντ με Γουόριορς

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 11:59
UPD:12:05
USA Today Sports/Ken Blaze
A- A A+

Το Κλίβελαντ διπλασίασε τις νίκες του στη σειρά των τελικών απέναντι στο Γκόλντεν Στέιτ, επί του οποίου επικράτησε με 96-91 και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών.

Οι Καβαλίερς εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και με τον Λεμπρόν Τζέιμς να δείχνει «πεινασμένος» για τον τίτλο συντήρησαν το πλεονέκτημα που έχουν αποκομίσει κάνοντας break στον δεύτερο αγώνα, απέναντι στους «πολεμιστές».

Η άμυνα των παικτών του Στιβ Κερ ήταν προσαρμοσμένη στο «βασιλιά», μόνο που εκείνος δεν το κατάλαβε... Ο Τζέιμς τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ ο Ματ Ντελαβεντόβα πρόσθεσε άλλους 20.

Η περίοδος κατά την οποία οι «ιππότες» έχτισαν τη μεγάλη διαφορά ήταν η τρίτη, όταν ξέφυγαν με +20 (68-48) περίπου 15 λεπτά πριν τη λήξη. Οι σπουδαίοι Γουόριορς, όμως, μείωσαν σε 81-80 με τρίποντο του Στεφ Κάρι 2:45 πριν τη λήξη, αλλά το έμμεσο τρίποντο του Ντελαβεντόβα κι ένα... κανονικό από τον Τζέιμς δεν τους επέτρεψε να ολοκληρώσουν τη μεγάλη ανατροπή. 

Ο Κάρι κλείστηκε καλά από τους γηπεδούχους αλλά είχε 27 πόντους με 7/13 τρίποντα, χωρίς όμως να λάβει ανάλογη βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Ο τέταρτος αγώνας θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής και το Γκόλντεν Στέιτ θα πρέπει να νικήσει για να παραμείνει «ζωντανό» στη διεκδίκηση του τίτλου. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις